Krämig butter-pumpasoppa toppad med Chiliolja.

 

Här kommer en favorit!

Ingredienser:                                                           ca 10 pers

1kg pumpa tärnad

2,5 st scharlottenlök eller gul lök

2 st vitlök

5 dl buljong

7,5 dl grädde

Muskot, timjan, salt, peppar (krydda efter smak)

Så här gör du:

Förberedd genom att skära pumpan i bitar och rosta i ungnen på ca250 grader 20-30 min

När pumpan mjuknat och är klar ta ut den. Mixa löken och vitlöken och fräs i olja i kastrull och tillsätt kryddorna och låt dem fräsa in i löken, tillsätt pumpan och fräs allt tillsammans.

Tillsätt slutligen buljong och gädden och låt stå och koka i 5-10 min. Se till att pumpan är alldeles mjuk och mixa soppan slät sedan. Krydda ytterligare efter smak och behov och servera genom att toppa med chiliolja.

Enkel och super god soppa. Passar utmärkt som vardagssoppa eller festmåltid.

Se till att ha ett gott nybakat bröd till eller varför inte prova vår ekologiska filodegspaj med spenat eller feta och ha till.

Smaklig måltid!

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.